TryHackMe: Pentest Quiz — Write-Up

Figure 1.1

Hi,

This article is about Pentest Quiz room created by W4tchd0g on TryHackMe. It is free room and everyone can join it.

Description: Series of quick General Knowledge questions to check how good your memory is!

This room is a good theoretical refresher of the some penetration testing related questions.Let’s get started,

1. Famous port scanner. Can you name it?

Answer: NMAP

2. Famous network packet analyzer. Can you name it?

Answer: WIRESHARK

3. Best place to find public exploits?

Answer: EXPLOIT-DB

4. Best place to find google dorks?

Answer: GHDB

5. Entering enough data to make the application crash!

Answer: BUFFER OVERFLOW

6. I am a security bug but not known to anyone yet?

Answer: 0DAY

7. “Your system has been locked, Pay me the money!”

Answer: RANSOMWARE

8. Group of compromised machines connected to a C&C server!

Answer: BOTNET

9. Name the organization that releases TOP 10 Web and Mobile vulnerabilities?

Answer: OWASP

10. Name the famous worm which targeted SCADA environments?

Answer: STUXNET

11. Art of hiding information in other files!

Answer: STEGANOGRAPHY

12. Converting readable data into unreadable format!

Answer: ENCRYPTION

13. Name the tool used for reading metadata of images!

Answer: EXIFTOOL

14. Famous Web Application Proxy Tool?

Answer: BURPSUITE

15. NSA Reverse Engineering Tool?

Answer: GHIDRA

16. Famous Open Source Web Application Proxy Tool?

Answer: OWASP ZAP

Hurrah! We have completed this Pentest Quiz Challenge. Thanks for staying till here.

If you like this article, please support on Patreon.

--

--

--

Security Enthusiast

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Recommended from Medium

How to Mine a Cryptocurrency That Monitors Air Quality (and make ~$207/mo)

How to avoid NFT Phishing Hacks — Bored Ape Yacht

The Tokenomics of OWL, Crowdsale Details, and The Next Project for StealthSwap

Exposing the nasty cyber underworld

Security Awareness Training for the Workforce

You can now upload your NFTs for free on Rarible via lazy minting !

Try Hack Me: Bolt

What is Decentralization?

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Danish Zia

Danish Zia

Security Enthusiast

More from Medium

Bounty Hacker (Easy) Walkthrough — TryHackMe

Intigriti -1337up CTF — Warmup Encoder writeup

HackTheBox — Access

TryHackMe: Cross-site Scripting Writeup

Cross-Site Scripting Logo from TryHackMe