TryHackMe: Pentest Quiz — Write-Up

Figure 1.1

Hi,

This article is about Pentest Quiz room created by W4tchd0g on TryHackMe. It is free room and everyone can join it.

Description: Series of quick General Knowledge questions to check how good your memory is!

This room is a good theoretical refresher of the some penetration testing related questions.Let’s get started,

1. Famous port scanner. Can you name it?

Answer: NMAP

2. Famous network packet analyzer. Can you name it?

Answer: WIRESHARK

3. Best place to find public exploits?

Answer: EXPLOIT-DB

4. Best place to find google dorks?

Answer: GHDB

5. Entering enough data to make the application crash!

Answer: BUFFER OVERFLOW

6. I am a security bug but not known to anyone yet?

Answer: 0DAY

7. “Your system has been locked, Pay me the money!”

Answer: RANSOMWARE

8. Group of compromised machines connected to a C&C server!

Answer: BOTNET

9. Name the organization that releases TOP 10 Web and Mobile vulnerabilities?

Answer: OWASP

10. Name the famous worm which targeted SCADA environments?

Answer: STUXNET

11. Art of hiding information in other files!

Answer: STEGANOGRAPHY

12. Converting readable data into unreadable format!

Answer: ENCRYPTION

13. Name the tool used for reading metadata of images!

Answer: EXIFTOOL

14. Famous Web Application Proxy Tool?

Answer: BURPSUITE

15. NSA Reverse Engineering Tool?

Answer: GHIDRA

16. Famous Open Source Web Application Proxy Tool?

Answer: OWASP ZAP

Hurrah! We have completed this Pentest Quiz Challenge. Thanks for staying till here.

If you like this article, please support on Patreon.

--

--

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store